Sunday, August 31, 2014

Syksy tuli

Ennen vanhaan kesä loppui siihen, kun nuoret miehet viilettivät talon ohi Muikkumarkkinapäivänä Mattilan lenkkiä juostessa. Nyt ei enää juosta ja omat rutiinit ovat aivan erilaiset.
Heräsin klo 4 ja aloin silittää pellava.  Mahtava rauta minulla, Philips Double speed, höyry tulee paineella, mutta melkoista suhinaa pitää. Eihän siinä voi nukkua vanha Erkkikään. Ja seuraavaksi 5 maissa piti jo surauttaa autolla torille viemään tavaroita, kun sinne vielä pääsi ajamaan kojun viereen.


Aamusta paleli käsiä, mutta joku ystävällinen sielu (=Eetu) oli tuonut pöydälle sormikkaat.  Meillä toimii tämä palvelupuoli.


Tässä sitten päivemmällä otettu kuva. Kiitos naapurikojun Kauko Niemen.
https://www.facebook.com/kauko.niemi.73?fref=ts
Aurinkokin alkoi paistaa oikein lämpimästi myöhemmin.

Puolilta päivin oli Lemun keikka.

Sunnuntai menikin sitten levätessä.  Sen verran sain kuitenkin aikaan, että mentiin Ellin kanssa puodille, ja otettiin muutama valokuva.

Kuvassa on Hihahursti eli yhdenkoon pellavasta tehty "kaapu", jossa on pienet pätkät hihaa.  Pysyy niin paremmin päällä. Ja hiuksissa kehittelyn alla oleva panta, jonka voi sitten pukea mihin halua ja kroppa antaa myöten.



Tähän loppuun onkin sitten hyvä pistää pieni muistutus siitä, että voitaisiin oikeasti miettiä, mistä ovat peräisin ne tavarat, joita hankimme. Pyöriikö raha täällä kotimaassa vai ottaako se jalat alleen ja häviää jonnekin muualle?


1 comment:

  1. Ihailen positiivista tarmokkuuttasi Paula! Sinä se olet yksi maailman positiivisimmista ihmisistä. Halauksin! Tuija

    ReplyDelete